Warsztaty kulinarne w „Piątce”

Data: Styczeń 15, 2015

Szkoła Podstawowa nr 5 w roku szkolnym 2014/2015 przystąpiła do realizacji Międzynarodowego Projektu HEPS promującego zdrowy styl życia.

Treści projektu przeznaczone są dla placówek posiadających Certyfikat Krajowy Szkół Promujących Zdrowie.

W ramach realizacji wielu działań w tym zakresie, w dniu 14 stycznia 2015 roku w szkole rozpoczął się cykl warsztatów skierowany dla wszystkich uczniów.

Zespół Promocji Zdrowia na pierwsze warsztaty zaprosił uczniów Zespołu Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim aby wspólnie z młodszymi kolegami z ostrowskiej piątki  przygotowali: szaszłyki owocowe, sałatki owocowe, pizzę owocową oraz kanapki.

Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród dzieci z edukacji wczesnoszkolnej oraz klas IV-VI. Każdy mógł w sposób praktyczny wykonać smaczne i zdrowe przekąski.

Kolejne warsztaty odbędą się w Zespole Szkół Usługowych.